Zoek

   Breed én Duurzaam geselecteerd assortiment      Deskunig en persoonlijk advies      Betrouwbare logistiek en snelle levering  

Schoonmaaktips voor het beste resultaat!

Er bestaan tal van schoonmaaktechnieken en er zullen er genoeg zijn die jij zelf al jaren gebruikt om jouw werkplek schoon te houden. Maar is het wel de juiste techniek?


Sommige schoonmaaktechnieken lijken namelijk heel logisch, maar blijken helemaal niet zo effectief te zijn als je zou denken. In deze blog gaan we in op drie veelgebruikte schoonmaaktechnieken waar misverstanden over bestaan. 


In de lente kiezen velen er namelijk voor om een lenteschoonmaak te houden. Je pakt je emmer, doet hier het liefst nog een beetje extra schoonmaakmiddel in en vult de emmer met heet water. Want hoe meer schoonmaakmiddel, hoe schoner de boel wordt… toch?

Fout

Het tegendeel is echter waar. Te veel schoonmaakmiddel laat vaak een waas achter, dit is residu van het middel. In principe vul je eerst de emmer met water en doe je daarna het reinigingsmiddel erbij. Dit zorgt er ook voor dat het middel niet onnodig gaat schuimen. Daarnaast is het gebruik van veel schoonmaakmiddel slecht voor het milieu.

Tip 1: Gebruik dus niet te veel schoonmaakmiddel, met de voorgeschreven dosering bereik je het beste resultaat. Vindt jij het lastig om correct te doseren dan zijn er diverse producten beschikbaar die schoonmaakmiddelen automatisch voor je doseren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met een doseerpomp.

Wil je een product dat niet schadelijk is voor het milieu, dan kun je een biologisch middel gebruiken. In één van onze vorige blogs viel al te lezen dat met het gebruik van een biologisch middel de boel nét zo schoon, al dan niet schoner wordt! Mocht je niet weten welk biologisch middel geschikt is voor jouw werkplek, dan kunnen wij je hierin adviseren.

Tip 2: Gebruik lauw tot koud water Gebruik jij altijd heet water? Dan zou je eens kunnen proberen om lauw of koud water te gebruiken. Een aantal grondstoffen van het reinigingsmiddel kan snel verdampen door heet water. Nog belangrijker: door heet water gaan je poriën openstaan en krijg je door reinigingsmiddelen vaak irritaties op je huid. 

De kastjes, bureaus en tafels Dan is het op een gegeven moment tijd om de kastjes, bureaus en tafels af te stoffen. Je maakt een doekje nat en veegt het doekje over het kastje vol stof. Je hoopte dat het stof daarmee van het kastje zou gaan, maar wat er gebeurt is dat de stof zich ophoopt in een nat mengsel en je dit eigenlijk alleen maar uitsmeert over de oppervlakte.

Tip 3: Gebruik een droge doek om af te stoffen Droog vuil kun je altijd het beste op een droge manier verwijderen. Dit kan met een (statische) stofwisdoek, bijvoorbeeld. Daarna kun je een microvezeldoek gebruiken. Door de microvezels wordt het vuil effectief opgenomen en zijn reinigingsmiddelen zelfs niet altijd nodig. Sterker nog: te veel reinigingsmiddel kan de microvezelmethode zelfs tegenwerken omdat deze dan al verzadigd raakt. Daarom mag de doek ook niet drijfnat zijn. Het beste is om deze doek klamvochtig te maken. Dat zorgt voor de beste werking.

Schoonmaken met Allure!

De Wecoline Allure microvezeldoekjes zijn hier perfect voor. Deze microvezeldoeken zijn namelijk één van de meest gebruikte reinigingsdoeken omdat ze vrijwel alles opnemen. Je kunt met deze doeken klam én nat schoonmaken. Nog een bijkomend voordeel: deze microvezeldoeken gaan ongeveer 300(!) wasbeurten mee, mits je geen wasverzachter gebruikt. Wasverzachter kan de microvezels namelijk beschadigen.

De microvezeldoeken zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleuren ondersteunen het kleurgecodeerd reinigen optimaal. Heb je interesse in deze doeken? Je vindt ze hier: https://www.avodesch.nl/microvezeldoeken.

Wil je jouw schoonmaaktechnieken naar een hoger level tillen? Avodesch geeft diverse trainingen. Wij houden professionals op de hoogte door trainingen en instructieprogramma’s te organiseren welke volledig op de dagelijkse praktijk zijn afgestemd. Meestal worden die in samenwerking met gespecialiseerde leveranciers verzorgd. Zo blijf je vakwerk leveren. Zou je graag een training willen bij jou op locatie? Neem dan gerust eens telefonisch contact met ons op via 024-3727292 of door een mailtje te sturen naar info@avodesch.nl



 

 

Geschreven door:
 
Linda van Vugt
 
Bekijk hier alle blog's van Linda